Malaysian Easy Riders United (ERU) Forum
25 October 2014, 03:25:45 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Selamat Datang ke ERU!... Sertai sesi NOS kami setiap Jumaat (malam) untuk kenal dengan lebih mesra...     Welcome to ERU. Join our weekly members meet-up session every Friday night (refer to NOS thread) to get to know us better.. we're bunch of friendly guys..  :-)
 
   Home   Help Arcade Login Register  
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Honda CBX 750 untuk dijual  (Read 12465 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Aexer
Gear Tiga
***
Offline Offline

Posts: 5461


B.F.F.B


WWW
« Reply #15 on: 25 March 2009, 02:04:32 PM »

Bab kos...etc,tunggu Bro Far8 cerita serba sedikit pengalaman yg dia pernah alami...waktu nak restore motor jenis ni  Thumb Up
Logged
far8
Enjin Belum Panas

Offline Offline

Posts: 287


Cintaku seratus persen


« Reply #16 on: 25 March 2009, 04:13:48 PM »

Bab kos...etc,tunggu Bro Far8 cerita serba sedikit pengalaman yg dia pernah alami...waktu nak restore motor jenis ni  Thumb Up

Hahaha... Ini motot saya tunggu 1 tahun mau fully restore. Abih kat 10K (siap tukar dokumen, road tax ngan pair of new tyres, ,paint job). Yg lambat tuh pasal hantar silap kedai. setelah 6 bulan tersadai, baru hantar kat specialist CBX. So Furious. Tapi bila suda ride, itu api kemarahan suda padam.

Baru menang tender.
http://img258.imageshack.us/img258/4724/04122007078.jpg

Dalam pembikinan
http://img207.imageshack.us/img207/334/20112008209.jpg

Tadaa...
http://img207.imageshack.us/img207/562/28012009247.jpg
http://img207.imageshack.us/img207/9338/24012009246.jpg

Ini kaler putih mutiara. Sajer nak kasi abg bon jeles. heheheh
Logged
far8
Enjin Belum Panas

Offline Offline

Posts: 287


Cintaku seratus persen


« Reply #17 on: 25 March 2009, 04:22:25 PM »

ada khabar angin kata pihak polis ada problem dengan moto baru dia org(vfr?Huh?) banyak technical prob. and mahal nak maintain so dia org dah tempah cbx 750 model lama nih tapi kilang honda dah tak buat lagi kecuali dia org order banyak.100-300 unit.sesapa yg ada model nih untung ler...

bukan kilang honda tak buat.........model 2009 CBX750 dah sampai dan ada di pulapol,jln semarak,lepas nie polis pakai balik cbx750 sbb paling lasak,senang handle,part murah.

siapa pakai cbx lama mmg untung.
Saya dgr 1500 unit baru sampai. Ada member yg keje polis baru balik running moto. sampai terengganu gi test ride. Nengok plate WSD ... buat saya jeles. Nak aje tuka ngan WDS saya. heheheh.
Logged
DiDaDi
BMG Member
Gear Dua
**
Offline Offline

Posts: 2379



« Reply #18 on: 25 March 2009, 04:26:43 PM »



pehhh!!! Thumb Up Thumb Up caya la far8
dah boleh jadi marshall ride ERU nih.. sure ketepi semua kenderaan Clapping
Logged

Less talk, more action! | Webhosting at RM24/year | MD Photography
You are not allowed to view images.
Please register or login
far8
Enjin Belum Panas

Offline Offline

Posts: 287


Cintaku seratus persen


« Reply #19 on: 25 March 2009, 04:29:26 PM »



pehhh!!! Thumb Up Thumb Up caya la far8
dah boleh jadi marshall ride ERU nih.. sure ketepi semua kenderaan Clapping

Mulehhh... skarang tgh kumpul duit nak beli siren and strobe light. Mahal pulak menatang nih. Fainted
Logged
DiDaDi
BMG Member
Gear Dua
**
Offline Offline

Posts: 2379



« Reply #20 on: 25 March 2009, 04:39:28 PM »

itu windshield berjelaga betul... boleh nampak ke bila malam2/time ujan Think
Logged
brutal
Easy Riders United
Baru Isi Minyak

Offline Offline

Posts: 0


utamakan keselamatan semasa menunggang


« Reply #21 on: 25 March 2009, 11:09:54 PM »

kat jln sg tua sana ada dlm 20 bijik moto ni.. dengar kata nak lelong
bila nak lelong,sg tua -alamat lengkap,boleh pergi tengok bila free
Logged

You are not allowed to view images.
Please register or login
bob_cb
BMG Member
Gear Dua
**
Offline Offline

Posts: 1096


hati mau baikkk


« Reply #22 on: 25 March 2009, 11:17:46 PM »

dulu den pun gila dgn moto ni, dok tgk harga melambung2 abis minat tu  Peluh syukur dgn ape yg ada...  Smoking  Smoking
Logged
hippoeleben
Gear Dua
**
Offline Offline

Posts: 1146



« Reply #23 on: 26 March 2009, 01:16:48 AM »

Bab kos...etc,tunggu Bro Far8 cerita serba sedikit pengalaman yg dia pernah alami...waktu nak restore motor jenis ni  Thumb Up

Hahaha... Ini motot saya tunggu 1 tahun mau fully restore. Abih kat 10K (siap tukar dokumen, road tax ngan pair of new tyres, ,paint job). Yg lambat tuh pasal hantar silap kedai. setelah 6 bulan tersadai, baru hantar kat specialist CBX. So Furious. Tapi bila suda ride, itu api kemarahan suda padam.

Baru menang tender.
http://img258.imageshack.us/img258/4724/04122007078.jpg

Dalam pembikinan
http://img207.imageshack.us/img207/334/20112008209.jpg

Tadaa...
http://img207.imageshack.us/img207/562/28012009247.jpg
http://img207.imageshack.us/img207/9338/24012009246.jpg

Ini kaler putih mutiara. Sajer nak kasi abg bon jeles. heheheh


jgn marah ye, mcm nie punya 10k habis restore mmg mahal, org abis 7k siap overhaul tukar piston baru lagi.

kalau nak part2 baru...contact acik nor

Logged

MOTOCROSS DIVISION
You are not allowed to view images.
Please register or login
Aexer
Gear Tiga
***
Offline Offline

Posts: 5461


B.F.F.B


WWW
« Reply #24 on: 26 March 2009, 05:03:55 AM »

..itu macam apsal harga jual manyak mahal  Gelihati Sepak
Logged
no1knows
BMG Member
Gear Tiga
***
Offline Offline

Posts: 6284


Jeritan Helang - PoM pOm PoM


« Reply #25 on: 26 March 2009, 05:08:40 AM »

 Gelihati Gelihati Gelihati
Logged
lipasterbang
BMG Member
Gear Tiga
***
Offline Offline

Posts: 2910



« Reply #26 on: 26 March 2009, 05:20:30 AM »

itu windshield berjelaga betul... boleh nampak ke bila malam2/time ujan Think

far8 ride dodok terbalik lar dodi..dia ahli akrobat.
Logged
hippoeleben
Gear Dua
**
Offline Offline

Posts: 1146



« Reply #27 on: 26 March 2009, 05:21:06 AM »

..itu macam apsal harga jual manyak mahal  Gelihati Sepak

mcm lu punya lah.............lepas masuk itu,ini part jual mahal jugak............ Guling guling Guling guling
Logged
far8
Enjin Belum Panas

Offline Offline

Posts: 287


Cintaku seratus persen


« Reply #28 on: 26 March 2009, 06:21:28 AM »

Bab kos...etc,tunggu Bro Far8 cerita serba sedikit pengalaman yg dia pernah alami...waktu nak restore motor jenis ni  Thumb Up

Hahaha... Ini motot saya tunggu 1 tahun mau fully restore. Abih kat 10K (siap tukar dokumen, road tax ngan pair of new tyres, ,paint job). Yg lambat tuh pasal hantar silap kedai. setelah 6 bulan tersadai, baru hantar kat specialist CBX. So Furious. Tapi bila suda ride, itu api kemarahan suda padam.

Baru menang tender.
http://img258.imageshack.us/img258/4724/04122007078.jpg

Dalam pembikinan
http://img207.imageshack.us/img207/334/20112008209.jpg

Tadaa...
http://img207.imageshack.us/img207/562/28012009247.jpg
http://img207.imageshack.us/img207/9338/24012009246.jpg

Ini kaler putih mutiara. Sajer nak kasi abg bon jeles. heheheh


jgn marah ye, mcm nie punya 10k habis restore mmg mahal, org abis 7k siap overhaul tukar piston baru lagi.

kalau nak part2 baru...contact acik nor



Betul.x dapat nak dinafikan. Acik nor nih, kalau tak silap cikgu yang duk Bt Pahat kan...
Logged
dad
BMG Member
Gear Dua
**
Offline Offline

Posts: 2425


biar moto burok jangan hati burok


« Reply #29 on: 26 March 2009, 10:18:15 AM »

power aa far8  Thumb Up cham pak polisi. itu windshield plan plan boleh tukar...  Smoking
Logged
Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Easy Riders United Forum was established on 24th. September 2007
Website theme and buttons by kromosom
Managed by Brotherhood MG. All rights reserved.

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.221 seconds with 22 queries. (Pretty URLs adds 0.001s, 0q)