Malaysian Easy Riders United (ERU) Forum
22 August 2017, 08:46:13 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Selamat Datang / Welcome to Easy Riders United (ERU) Forum on the Net!... Blood is thicker than Water.. Brotherhood Forever!
 
   Home   Help Arcade Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: APA PENDAPAT TUAN MENGENAI VULCAN 900  (Read 6354 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
chong_61
Enjin Belum Panas

Offline Offline

Posts: 184



« Reply #15 on: 06 April 2014, 02:16:05 PM »

Kalau nak tau kena pi berguru dengan bro chong, kenalah bawa pulut kuning dan ayam panggang sekor. Serta sebatang tongkat semambu sebagai pengeras. Tongkat tu tok guru guna untuk belangkong belakang anak murid yang bantah Guling guling

 Gelihati Gelihati Easy Rider 2
Logged
V-zizz
BMG Member
Enjin Belum Panas

Offline Offline

Posts: 196

Ride Safely


« Reply #16 on: 23 April 2014, 02:35:25 PM »

Bro Chong share lah jugak kat sini. Kita pun nak tau jugak  Laughing

Lebih kurang macam moto Bro V15 ..... cuma beza belting & drive shaft ..... drive shaft seumur hidup, jika maintance dgn baik ....... lagi jimat hehehhehehe......



Ada lagi sorang Sifu V9 ...... dah lama aku tak dengar berita dari dia ..... mana le kawan aku Bro V-zizz.....

Assalamualaikum Bro Chong. & Bro lain.
Nama ku diseru ah chong.

Ex V9 owner. -Saya pakai V9 beli baru. Dulu lepas beli dok ulang alik Mlaka Kl setiap minggu. Org baru le katakan. so far memang takde masalah. Cukup masa servis ajer.

Saya pakai motor tu 3 tahun and owner barunya pak hj senyum lebar masa amik tu.

Rindu gaban ni nak pakai kuda besi semula

Bro Chong nanti kita TTS minggu ni. Kawan balik Melaka. Lamer betul tak ngeteh.
Logged
no1knows
BMG Member
Gear Tiga
***
Offline Offline

Posts: 6287


Jeritan Helang - PoM pOm PoM


« Reply #17 on: 24 April 2014, 06:01:57 AM »

otai dah bersuara.. Grin

nak pakai kuda apa plak lepas ni bro.. Think
Logged
chong_61
Enjin Belum Panas

Offline Offline

Posts: 184



« Reply #18 on: 25 April 2014, 05:34:26 AM »

OK Ziz aku dgn Amran tunggu ....... Mohsin dah lama tak jumpa ...... akhir sekali sebelum jual V5, minta aku buatkan kepala bateri yang patah ......
« Last Edit: 08 June 2014, 01:51:26 AM by chong_61 » Logged
Sampen
Enjin Belum Panas

Offline Offline

Posts: 52


« Reply #19 on: 06 June 2014, 05:43:00 PM »

Bro Chong share lah jugak kat sini. Kita pun nak tau jugak  Laughing

Lebih kurang macam moto Bro V15 ..... cuma beza belting & drive shaft ..... drive shaft seumur hidup, jika maintance dgn baik ....... lagi jimat hehehhehehe......



Ada lagi sorang Sifu V9 ...... dah lama aku tak dengar berita dari dia ..... mana le kawan aku Bro V-zizz.....

Assalamualaikum Bro Chong. & Bro lain.
Nama ku diseru ah chong.

Ex V9 owner. -Saya pakai V9 beli baru. Dulu lepas beli dok ulang alik Mlaka Kl setiap minggu. Org baru le katakan. so far memang takde masalah. Cukup masa servis ajer.

Saya pakai motor tu 3 tahun and owner barunya pak hj senyum lebar masa amik tu.

Rindu gaban ni nak pakai kuda besi semula

Bro Chong nanti kita TTS minggu ni. Kawan balik Melaka. Lamer betul tak ngeteh.


Saya pun pakai V9 tahun2013, beli baru sbb tak reti pasal moto. Rasanya moto ni senang nak handle berat pun rasanya dlm 260kg jek. , cilok2 sikit pun bleh hehehehe. Power rasanya cukup2 je..ni tgh nak cari air filter nak up sikit hp. Ejos dah tukar tapi itulah...kat mana ye nak buat re-map ecu motosikal.
Suka sangat dgn belting sbb tak yah boh minyak setiap 400km. Tukar belting pun setiap 50k- mau 5-6 tahun tu!
Logged
Abdullah
Enjin Belum Panas

Offline Offline

Posts: 303


BORN TO RIDE! MAY ALLAH BLESS US


« Reply #20 on: 09 June 2014, 06:40:04 AM »


Saya pun pakai V9 tahun2013, beli baru sbb tak reti pasal moto. Rasanya moto ni senang nak handle berat pun rasanya dlm 260kg jek. , cilok2 sikit pun bleh hehehehe. Power rasanya cukup2 je..ni tgh nak cari air filter nak up sikit hp. Ejos dah tukar tapi itulah...kat mana ye nak buat re-map ecu motosikal.
Suka sangat dgn belting sbb tak yah boh minyak setiap 400km. Tukar belting pun setiap 50k- mau 5-6 tahun tu!

nice sharing bro , very love it  Love

fyi, V9 bro sampen kita ni dah sampai kemboja dan beberapa negara asean  .. Easy Rider 2 &  Thumb Up  . v9 ni antara motor yang paling mengancam diketika ini. kat mana-mana pun vrom ..vrom je dia  Thumb Up
« Last Edit: 09 June 2014, 06:45:24 AM by Abdullah » Logged
no1knows
BMG Member
Gear Tiga
***
Offline Offline

Posts: 6287


Jeritan Helang - PoM pOm PoM


« Reply #21 on: 12 June 2014, 03:08:45 AM »

 Thumb Up Thumb Up Thumb Up
Logged
chong_61
Enjin Belum Panas

Offline Offline

Posts: 184



« Reply #22 on: 12 June 2014, 04:27:29 PM »

Sedang cari Batwing ......... kalu ada murah2 .......

You are not allowed to view images.
Please register or login
Logged
no1knows
BMG Member
Gear Tiga
***
Offline Offline

Posts: 6287


Jeritan Helang - PoM pOm PoM


« Reply #23 on: 18 June 2014, 01:15:30 AM »

cuba search kat soul bikers..  Peace
Logged
chong_61
Enjin Belum Panas

Offline Offline

Posts: 184



« Reply #24 on: 19 June 2014, 03:42:28 PM »

cuba search kat soul bikers..  Peace

TQ no1knows ...
Logged
Sampen
Enjin Belum Panas

Offline Offline

Posts: 52


« Reply #25 on: 08 July 2014, 01:19:45 AM »

Chong.... Lepas raya ni kita ngeteh.. Mana nak cari air filter yg mcm spike tu yek, nak up sikit hp ah. Nak beli moto cc besau lagi tak mampu.
Logged
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Easy Riders United Forum was established on 24th. September 2007
Website theme and buttons by kromosom
Managed by Brotherhood MG. All rights reserved.

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.16 seconds with 23 queries. (Pretty URLs adds 0s, 0q)