Malaysian Easy Riders United (ERU) Forum
30 July 2014, 01:05:56 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Selamat Datang ke ERU!... Sertai sesi NOS kami setiap Jumaat (malam) untuk kenal dengan lebih mesra...     Welcome to ERU. Join our weekly members meet-up session every Friday night (refer to NOS thread) to get to know us better.. we're bunch of friendly guys..  :-)
 
   Home   Help Arcade Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Bike Review :: Yamaha FZ150i  (Read 6079 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
han02
Enjin Belum Panas

Offline Offline

Posts: 210


I was gonna shoot my way out.


WWW
« on: 18 March 2008, 03:48:42 PM »

bukan sekadar kasi report, saya sudah buat satu forum utk motor ini,

so sila layari http://fz150i.co.nr/ utk berita2 motor ini

hehhehe; Clap

Ni Metro punya review

Pandu Uji: Yamaha FZ150i pantas, jimat
Oleh Mohd Razlan Salleh
mrazlan@hmetro.com.my

MOTOSIKAL kini bukan pengangkutan untuk golongan berpendapatan kecil tetapi menjadi pilihan pengguna bijak sebagai alternatif berulang-alik ke pejabat bagi mengurangkan bajet minyak, tol dan mengelakkan kesesakan jalan raya.

Kebanyakan pekerja di ibu kota kini memilih untuk menunggang motosikal ke tempat kerja kerana mudah dikendalikan, jimat dan lebih praktikal ketika mengharungi kesesakan tanpa risau terlewat untuk ke pejabat atau menjalankan tugasan luar.

Tidak hairanlah mengapa pengeluar motosikal kini berlumba-lumba memperkenalkan jentera terbaru masing-masing bagi menambat hati pengguna, terutama dalam menawarkan jentera menjimatkan serta berprestasi.

Aspek sama dipersembahkan Hong Leong Yamaha Motor Sdn Bhd yang memperkenalkan motosikal terbarunya menerusi model FZ150i bagi memenuhi permintaan pengguna masa kini terhadap jentera mesra ekonomi tetapi pantas di jalan raya.

Yamaha FZ150i bukan saja bercirikan motosikal 'naked', malah turut dilengkapi suntikan bahan api pertama dalam kelasnya.

Sebaik menghidupkan enjin, bunyi deruman motosikal era baru ini sungguh padat, seolah-olah mahu menggambarkan kuasa yang ada pada nadinya.

Dilengkapi dengan enjin empat lejang sejukan cecair empat injap SOHC berkuasa 149.8cc, ia jelas menunjukkan model ini memiliki kuasa yang diperlukan untuk bergerak seharian.

Sebaik menunggang di jalan raya, motosikal ini tidak akan terlepas daripada pandangan Mat Motor yang seakan kehairanan melihat model ini selain agak terkejut apabila melihat lambang Yamaha yang terpampang pada tangki FZ150i ini.......klik bawah untuk review penuh
 http://www.hmetro.com.my/Current_News/myMetro/Tuesday/Vroom/20080318100800/Article/indexv_html
« Last Edit: 08 April 2009, 04:29:49 PM by han02 » Logged

You are not allowed to view images.
Please register or login
DiDaDi
BMG Member
Gear Dua
**
Offline Offline

Posts: 2379



« Reply #1 on: 19 March 2008, 12:18:25 AM »

nice!
Logged

Less talk, more action! | Webhosting at RM24/year | MD Photography
You are not allowed to view images.
Please register or login
eddievedder
Gear Tiga
***
Offline Offline

Posts: 3654


3R


WWW
« Reply #2 on: 19 March 2008, 12:27:18 AM »

baguslah ini motor, Lipas nak motor yang ada raga kat depan Thumb Up
You are not allowed to view images.
Please register or login
« Last Edit: 22 April 2008, 01:59:33 PM by eddievedder » Logged

You are not allowed to view images.
Please register or login
no1knows
BMG Member
Gear Tiga
***
Offline Offline

Posts: 6282


Jeritan Helang - PoM pOm PoM


« Reply #3 on: 19 March 2008, 01:04:14 AM »

perghh..hebatt...v twin lagi...tapi tang bentuk nampak mcm ketinggalan skit laa...
Logged
a_haidisam
Enjin Belum Panas

Offline Offline

Posts: 326


berapa lama baru panassss daaa


« Reply #4 on: 19 March 2008, 01:36:52 AM »

perghh..hebatt...v twin lagi...tapi tang bentuk nampak mcm ketinggalan skit laa...
nak tukar fz150i lah...
Logged

You are not allowed to view images.
Please register or login
no1knows
BMG Member
Gear Tiga
***
Offline Offline

Posts: 6282


Jeritan Helang - PoM pOm PoM


« Reply #5 on: 19 March 2008, 01:40:55 AM »

tukar je bro..jgn tak tukar...jimat minyak...murah plak tu....
Logged
vespa
BMG Member
Enjin Belum Panas

Offline Offline

Posts: 127

aka : Vespa


« Reply #6 on: 25 March 2008, 03:30:22 PM »

perghh..hebatt...v twin lagi...tapi tang bentuk nampak mcm ketinggalan skit laa...

gambaq tu muto lain kot... fz150, single silinder.... kawan aku baru beli.... cash 8k++ kalau hutang ,jumlah 15k++ dp 3k
Logged
eddievedder
Gear Tiga
***
Offline Offline

Posts: 3654


3R


WWW
« Reply #7 on: 25 March 2008, 03:40:45 PM »

iye ke Bro Nazzo, wa pun tangkap kat internet je....buleh update?
Logged
no1knows
BMG Member
Gear Tiga
***
Offline Offline

Posts: 6282


Jeritan Helang - PoM pOm PoM


« Reply #8 on: 26 March 2008, 01:19:07 AM »

single Think Think gambo moto mana plak yg kau letak ni eddie... Guling guling
Logged
eddievedder
Gear Tiga
***
Offline Offline

Posts: 3654


3R


WWW
« Reply #9 on: 26 March 2008, 03:22:51 AM »

mungkin fz250 kot Think
Logged
Aunty
Gear Tiga
***
Offline Offline

Posts: 4513


dua tiga kucing berlari,dua singgit mana nak cari?


« Reply #10 on: 22 April 2008, 11:30:48 AM »

kasi cucuk sini...

http://www.easyridersunited.com/forum/index.php?topic=609.75
Logged
eddievedder
Gear Tiga
***
Offline Offline

Posts: 3654


3R


WWW
« Reply #11 on: 22 April 2008, 01:59:00 PM »

saya update Thumb Up
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Easy Riders United Forum was established on 24th. September 2007
Website theme and buttons by kromosom
Managed by Brotherhood MG. All rights reserved.

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.161 seconds with 22 queries. (Pretty URLs adds 0.001s, 0q)